Søk
  • Martine Audsen

Egen kroppsstyrke

Klarer du å stå stille i 90 grader knebøy med rett rygg og stram kjerne og reise deg selv helt opp igjen med lår og sete uten å svaie eller miste kontroll?


Hvert svake område vi har i egen kroppsstyrke gir i kompensering et annet sted. Oftest i vår sits og i hestens bevegelse eller bæring. Denne bevegelsen gjør vi hver dag når vi setter og reiser oss, men også i stor grad i lettridning. Her er vi i kjempegod posisjon for å styre hestens tempo, men også i stor risiko for å forstyrre takt og energi. Mange som trener knebøy opplever at de svaier korsryggen, dytter mer med ett bein, skyver bekkenet til side, eller bare får tak i en side, for å ikke glemme at mange ikke får til å gjøre en knebøy. Og det er ikke noe annerledes hos ryttere.


Går du alltid ned på ett spesifikt bein for å plukke opp noe, setter du alltid ett bein først når du skal reise deg opp fra stol eller gulv? Da er dette sannsynligvis det beinet og bekkenet du har mest kontroll på. Et lite enkelt tips er å forsøke å bytte bein, eller å starte med knebøy!


1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kjernen er stjernen

Visste du at forskning viser at om rytteren ikke klarer å bruke kjernemuskulaturen sin, så klarer ikke hesten det heller? (1) Kjernemuskulaturen omfatter musklene fra bekkenet og opp til ribbeina både

© 2019-20 av Optimal Ekvipasje. gjennom Gjerdsbakk Kiropraktikk AS   Tlf: 97076267